Rock mjuzikl o Antigoni ponovo pred zagrebačkom publikom

Antigona je ponovno s nama…i s Vama. Lijepa, ponosna i prkosna kao i do sada – tim riječima Medley teatar iz Zagreba najavljuje novu izvedbu rock-mjuzikla „Antigona – Prockletstvo roda“ u utorak, 25. ožujka 2014. na daskama Teatra na Trešnjevci.

antigona1

Klasično djelo Antigona ovaj glazbeno-kazališni kreativni tim prebacio je u rock spektakl koji već drugu sezonu puni dvorane. Najčešće grčki tekstovi na kazališnim daskama ne oduševljavaju publiku, jer su tekstovi teško razumljivi i ukoliko niste dobro potkovani radnjom knjige teško da ćete shvatiti predstavu. Antigona ProcKletstvo Roda posve je nešto drugo. Ona približava književno djelo gledateljima jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi. Autori djelo predstavljaju kao rapsodiju mladosti, plesa, virtuozne svirke, glume i pjevanja.

U Grčkoj je bio početak ne samo književnosti nego i glazbene djelatnosti, opera mjuzikl, i opereta, pojam amfiteatra, scene, zbora, glumaca uz instrumentalnu pratnju-sve je proizišlo iz grčke tragedije. Autoru glazbe Trpimiru Jerkoviću bila je želja spojiti klasiku i rock, te uključiti u projekt i mlade ljude sa različitim umjetničkim potencijalom i iskusne glazbenike.

Ulaznice za izvedbu u utorak mogu se rezervirati i kupiti u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1 ili na brojeve telefona 01/3695-457 ili 098/820874.