Pjevač Damir Kedžo: Planiram vladati i paliti, zli biskup je moj alter ego!

Damir-Kedzo-u-mjuziklu-Crna-kuca_4Najveći i najraskošniji regionalni glazbeno-scenski hit, koji je ujedno i originalno djelo hrvatskih autora, spektakl “Crna kuća – mjuzikl u boji” ovog će petka, 28. veljače 2014. u 19.30 sati, ponovo na noge podići publiku u Kino dvorani Studentskog centra u Zagrebu. Uoči predstave, koju je od premijere već pogledalo više od 30.000 ljudi, i koja je na ovim prostorima prva, u nezavisnoj produkciji, na urnebesan način aktualizirala razdoblje kmetova, kuge, rasplesanih Božjih slugu i beskrupulozne borbe za vlast na čelu Kaptola, donosimo kratak razgovor s dvoje glavnih aktera predstave – popularnim pjevačem Damirom Kedžom i poznatom glumicom Dunjom Fajdić.

Zločesti biskup Hudi postao je neizostavan dio mene, moglo bi se reći i novi alter ego. Stalno ga nadograđujem i koristim ga u raznim životnim situacijama, a ne samo u predstavi – kaže o svojoj ulozi Damir Kedžo, pjevač koji je ovih dana predstavio spot za svoj hit singl „Karta krive boje“. Dodaje da mu je uloga u predstavi pomogla i da dobije na samopouzdanju, a kad pjeva, na pozornici s njim počinje živjeti i Hudi. Priznaje da mu taj cijeli novi svijet, koji je otkrio radeći na „Crnoj kući“, pomaže da i na svojim koncertima napravi stvari koje inače nikad prije ne bi. Kedžo ističe da u početku nije pretpostavljao kako će predstava postati baš toliki hit, ali je od početaka rada na njoj znao da je dio nečeg posebnog.
Njegova kolegica iz mjuzikla, nagrađivana glumica Dunja Fajdić, koja glumi naivnu i zaljubljivu Gričanku Moniku, s druge strane kaže da je znala da će „Crna kuća“ biti hit jer je tako i rađena. Kroz šalu dodaje da su joj već počele pljuštati ponude producenata s West Enda, ali ih je redom odbila jer jednostavno – voli Hrvatsku.
Dunju Fajdić možete pogledati i u ovom urnebesnom promotivnom videu pod nazivom “Upjevavanje”:

Na pitanje kako su si međusobno u radu na predstavi pomagali jedan pjevač i jedna glumica, koji na pozornici glume ljute neprijatelje, a u privatnom su životu veliki prijatelji, Fajdić je u svom stilu odgovorila: Kedžo mi je najveća potpora u ansamblu. Kad god mu se požalim ‘Joj, grozna sam, pjevam katastrofalno!’, uvijek me utješi s ‘Ma nisi katastrofa, samo si dosta loša!’ Ja sam ga savjetovala da glumi brže, pa će i njegova glumačka sramota brže proći. Šalim se. Ali priznajem da pjevači teško dijele savjete, čuvaju svoj zanat kao plan urote Zrinsko-Frankopanske. Za vrijeme proba poklonila sam Damiru ‘Anđeosku pjesmaricu’ kako bi se što bolje pripremio za ulogu zlog biskupa.
Nakon sveg tog druženja s kaptolskim biskupom, pa makar i onim kazališnim, Dunja Fajdić je čak pomislila i da se zaredi: Treba skupljati iskustva u životu, udati se, zarediti, odrediti… Sve je to za ljude. Ja sam i osobno po svjetonazoru kao Monika, prava puca s Griča, koja s bogom voli komunicirati izravno i bez posrednika. Mislim da treba ljubiti bližnjega svoga. To nek’ uđe u Ustav.
Damir Kedžo se na to nadovezuje u duhu svog biskupa Hudija: Gričanke k’o Gričanke, prevrtljive i prljave. Jedino je lomača stalna, draga i pouzdana. A meni je i dalje plan vladati, paliti i tako širiti mir i dobro…
A kako je to kad buknu kaptolske lomače, gledatelji će moći provjeriti već ovoga petka. Ulaznice za novi termin predstave 28. veljače 2014. od 19.30 sati mogu se kupiti po cijeni od 80, 100 i 120 kn u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni kina Studentskog centra (pon – pet od 15 – 19 h , subotom od 12 – 16 h), a zbog izrazito velikog interesa za mjuzikl preporučamo što raniju kupnju ulaznica. Sve informacije vezane uz Crnu Kuću i popuste na cijenu ulaznica mogu se pronaći na www.crnakuca.com