Gradnja podzemne garaže u Klaićevoj počinje za dvije godine

javna-garazaZa dvije godine bi trebala početi gradnja i uređivanje podzemne garaže i ostalih sadržaja u Klaićevoj ulici. Projekt je to koji bi trebao potpuno promijeniti izgled tog dijela grada, zamišljen je kao javno-privatno partnerstvo, a cilj je da građani dobiju multifunkcionalan prostor.  Sredit će se i igralište oko tri srednje i osnovne škole, a realizacijom projekta rasteretit će se promet na relaciji Savska, Klaićeva, Kačićeva i ulica Kršnjavog. Radovi bi trebali početi 2016. godine, prenosi Media servis.

„Kada se to počne raditi, to je gotovo za godinu dana jer mi imamo najbolje investitore u Europi, dokazali smo. Investicija će biti između 30 i 35 milijuna eura. Sportska polivalentna dvorana, komercijalni sadržaji unutar garaže i parkirališna mjesta će jamčiti da će se redizajnirati povijesna jezgra tog dijela omeđenog ovim četirima ulicama i građani će dobiti pristojno mjesto za parkiranje“, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Prošlog su tjedna održane konzultacije sa svima zainteresiranima za projektiranje, izgradnju, opremanje, financiranje, održavanje i upravljanje podzemnom garažom i ostalim sadržajima, među kojima je i sportski i trgovački kompleks. Gradonačelnik Zagreba objasnio je o kakvom će se točno modelu raditi.

„Javno-privatno partnerstvo, konkretnije, koncesija na 30 godina. Grad Zagreb sudjeluje s prostorom, zemljištem i lokacijom. Jer je ta lokacija hvalevrijedna i mi ćemo to najbolje napraviti“.

Gradonačelnik je objasnio i glavne ciljeve projekta: „Riješiti promet u mirovanju u obujmu Savske-Klaićeve-Kačićeve-Kršnjavoga. Omogućiti ljudima iz bolnice da više ne čekaju u repovima kada se uključe sva četiri žmigavca u desnom prometnom traku u Klaićevu. Omogućiti pješački i kolni promet u Klaićevoj između bolnice i nove garaže. Uključiti to isto i na južnom dijelu poteza ispod igrališta na potezu prema hotelu“.