Na prosvjedu u Zagrebu 150 osoba, policija ih privela skoro 10 posto!

Na prosvjedu Bosna je krenula, krenimo i mi – u prosvjede na Trgu bana Jelačića u Zagrebu policija je privela 12 osoba, a među njima i jednog pijanog prosvjednika koji je napao službenu osobu.

prosvjed-zagreb
Vlast je nenarodna, stranke samo crpe novce od nas, bile su poruke koje su se mogle čuti. Na prosvjedu, koji je počeo u podne na Trgu bana Jelačića, prema policijskoj procijeni okupilo se oko 150 građana, koji su zatim pokušali otići do Markova trga, ali ih je policija zaustavila kod Kamenitih vrata.

Poslušajte u audioprilogu izjave članova pokreta Occupy Croatia i mladih antifašista Zagreba.

Nakon što su prosvjed nastavili šetnjom po centru grada, gdje su bili i pred sjedištem SDP-a, pokušali su još jednom otići na Gornji grad iz Tomićeve ulice, ali ih je policija blokirala na Katarininom trgu.

Od 12 privedenih, jedna osoba kojoj je izmjereno više od dva promila alkohola u krvi bit će zbog napada na službenu osobu najvjerojatnije kazneno prijavljena, a ostale prekršajno.

Dolazak na prosvjed najavilo je na stranici “Otpor sistemu” 4500 ljudi, no na kraju se pokazalo da ih je došlo 30 puta manje.

Na pozive preko društvenih mreža na prosvjed nezadovoljstva i potpore prosvjednicima u Bosni i Hercegovini, u Osijeku i u Rijeci okupilo se tek po pedesetak građana.