Na Trgu bana Jelačića održan veliki prosvjed protiv COVID potvrda i epidemioloških mjera

Foto: Screenshot Facebook

U Zagrebu je danas održan prosvjed protiv COVID potvrda i epidemioloških mjera. Prosvjednici iz svih krajeva Hrvatske okupili su se na Trgu Francuske Republike i Trgu žrtava fašizma i onda su krenuli prema Trgu bana Jelačića.

Prosvjednici su zatražili da se COVID-potvrde odmah ukinu te da se donese zakon kojim bi se takve mjere zabranile jer ih smatraju diskriminirajućima i represivnima, javlja HRT.

Na prosvjed je došao sinjski gradonačelnik Miro Bulj, saborski zastupnici Marin Miletić, Zlatko Hasanbegović i Zvonimir Troskot, europarlamentarci Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić…

“Ono što mi zagovaramo jest da ako se i uvodilo testiranje trebalo bi testirati apsolutno sve, pogotovo one koji ulaze u zdravstveni sustav. Ovo nema smisla, da se s jedne strane diskriminiraju jedni. Svi prenose virus i dolazi do velikih podjela i nepravilnosti u samom društvu”, rekao je Zvonimir Troskot, Mostov saborski zastupnik.

“Pune su bolnice, između ostalog, jer obdukcije nisu rađene i ne možemo potvrditi od čega je tko umro, to je zabranjena tema”, kazao je jedan od sudionika prosvjeda.

Neslužbene procjene govore da se na prosvjedu okupilo oko 15.000 ljudi. Prema informacijama iz policije, skup nije prijavljen.