KAKO DOĆI DO MARKOVA TRGA? Oporbene stranke objavile sve detalje sutrašnjeg prosvjeda

Oporbene stranke objavile su detalje prosvjeda koji će se održati sutra u 11 sati na Markovom trgu, objavila je televizija N1.

Oporbene stranke od lijevog spektra do centra organiziraju u subotu u 11 sati na Markovom trgu prosvjed. SDP, Možemo!, Centar, IDS, HSS i Radnička fronta, Fokus, Socijaldemokrati, Reformisti, GLAS i Stranka s imenom i prezimenom vladajućima žele poručiti: “Dosta je! Idemo na izbore!”.

Iz stranke Možemo objavili su kako u subotu doći do Markova trga. Dva su glavna pravca kretanja:

– Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Dverce – Ćirilometodska – Markov trg
– Trg bana Jelačića – Radićeva – Zakmardijeve stube – Ćirilometodska – Markov trg

Prosvjed na Markovu trgu

Put Radićevom i kroz Kamenita vrata bit će dostupan samo za stanare, osobe s invaliditetom i osobe s teškoćama u kretanju.

Objavili su i govornike te njihov redoslijed. Prva će, nakon uvoda, govoriti Sandra Benčić, zatim će na pozornicu doći gost. Nakon njega riječ će dobiti splitski gradonačelnik Ivica Puljak, Dalija Orešković, Anka Mrak Taritaš te Katarina Peović.

Nakon Peović ponovno nastupa gost, a zatim Socijaldemokrat Davorko Vidović, HSS-ov Krešo Beljak i David Bregovac iz Hrvatskih laburista. Nakon njih govorit će Davor Nađi iz Fokusa, Natalija Martinčević iz Narodne stranke – Reformisti te Dalibor Paus (IDS) i Dario Vasilić (PGS). Onda govori gost, a završnu riječ imat će Peđa Grbin, šef SDP-a.