PROSVJED NA MARKOVU TRGU: “Dosta je, tražimo izbore odmah!”

Foto: Screenshot

Na Markovu trgu održan je prosvjed koji je organiziralo 11 parlamentarnih stranaka lijevo-liberalne oporbe povodom imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

S prosvjeda “Dosta je! Idemo na izbore!” čelnici stranaka i okupljeni poručili su – dosta je korupcije, laži, manipulacija, zapošljavanja preko stranačkih iskaznica, javlja HRT.

Markov trg je pun prosvjednika, a ljudi se okupljaju i u okolnim ulicama. “Dosta je, tražimo izbore odmah!”, jedna je od ključnih poruka upućenih s prosvjeda.

Okupljenima se, uz ostale, obratila Sandra Benčić koja je rekla kako su se okupile tisuće ljudi.

“Mi možemo biti zemlja iz koje se ne odlazi da bi se preživjelo. Mi možemo biti zemlja u kojoj se dolazi da bi se dobro živjelo. I zbog svega toga, zbog svih nas koji smo danas ovdje, zbog svih onih koji su željeli doći ali nisu mogli, zbog svih njih, nemojte ići u Njemačku, nemojte ići u Irsku, otiđite na birališta kako bi otišli oni jedini koji moraju otići. Vi niste ti koji trebaju otići. Jedini ko treba otići je Andrej Plenković i njegov HDZ”, poručila je Benčić.

Prosvjed je organiziralo 11 parlamentarnih stranaka: SDP, Socijaldemokrati, Možemo!, Fokus, IDS, Reformisti, Centar, GLAS, SsiP, RF i HSS, a pridružili su im se i Hrvatski laburisti-stranka rada te PGS, koji nisu zastupljeni u parlamentu.