Na Trgu bana Jelačića održan najveći do sada prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića!

Na Trgu bana Jelačića održan najveći do sada prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića!

Na Trgu bana Jelačića danas je održan novi prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, po broju sudionika najveći do sada. Neke procjene govore da ih je bilo 10 tisuća, a spominje se i brojka 20.000.

Organizatori su udruge Siget, Zelene akcije i Pravo na grad, a prosvjednici su zahtijevali Bandićev odlazak iz politike, uz uzvike “Milane, dosta je”, “Odlazi, odlazi” i “lopovi, lopovi”.

“Na prvom smo prosvjedu vikali odstupi, na drugom smo bili porotnici i odlučili smo i presudili smo – kriv si”, rekla je predsjednica Udruge građana Siget Gordana Pasanec, prenosi televizija N1. Pasanec je upozorila da cijeli pravni susatav ne funkcinira i da sve ide od Vlade jer “da nema premijera Andreja Plenkovića, Bandić ne bi mogao to raditi.

“Dosta je ovom klijetntalističkom Bandićevem sustavu koji crpi resurese i uništava grad”, rekao je Bernard Ivčić iz Zelene akcije, upozorivši da nema dijela grada koji nije žrtva Bandićeve politike i da se sve to ne bi mogao raditi bez čvrste podrške HDZ-a .

Za Generalni urbanistički plan (GUP) o čijim bi se izmjenama uskoro trebalo raspravljati na gradskoj Skupštini, Ivčić je rekao da je to kriminalni dokument kojim Bandić čuva Manhattan za svoje prijatelje, a građane pušta da se guše u smeću.

Zatražiio je od svih zastupnika da se suprotstave tom dokumentu koji se ne može popraviti ni amandmanima. “Dosta nam je ovog sustava, dosta nam je Bandića, dosta nam je pogodovanja, dosta nam je koprucije, Bandiću odlazi”, poručio je Ivčić.

Jelena Miloš iz udruge Pravo na grad ustvrdila je da Bandić mora otići. “Zagreb se srami svog gradonačelnika, ali je Zagreb ponosan na svoje stanovnike”, zaključila je Miloš.