IZLAZAK IZ IZOLACIJE: Zagrebačka filharmonija koncertom na Labuđem otoku oduševila Zagrepčane

IZLAZAK IZ IZOLACIJE: Zagrebačka filharmonija koncertom na Labuđem otoku oduševila Zagrepčane
Foto: Zagreb.hr

Zagrebačka filharmonija večeras je oduševila Zagrepčane koncertom na Labuđem otoku, u Zoološkom vrtu. Riječ je o prvom iz serije koncerata koje će Filharminija održati. Večeras je, uz velike svjetske hitove, izvedeno i nekoliko pjesama posvećenih Zagrebu.

To je ujedno i prvi koncert Zagrebačke filharmonije nakon dvomjesečne stanke zbog Pandemije koronavirusa.

Prisutne je na večerašnjem koncertu pozdravio gradonačelnik Milan Bandić.

“Ove godine slavimo 95 godina ZOO Zagreb i 150 godina Zagrebačke filharmonije, a ovi koncerti I taktovi klasične glazbe u “Divljem srcu grada” su na izvjestan način početka jednog normalnog života u Zagrebu”, rekao je gradonačelnik Bandić, dok je ravnatelj ZOO-a Damir Skok dodao kako ovim koncertima žele građane napuniti energijom koja se može dobiti iz ovih pjesama i od ovih divnih glazbenika.

Posjetitelji Zoološkog vrta i građani koji se šeću šetnicama s druge strane Prvoga maksimirskog jezera ovog će proljeća imati priliku priliku uživati ciklusom koncerata.

Baš kao i večeras, sutra, u nedjelju, koncerti počinju u 18 sati te 19.15. Na prvom se koncertu izvode popularni klasici, a na drugom popularna djela posvećena gradu Zagrebu. Koncerti traju 45 minuta.

Orkestrom ravna Krešimir Batinić.

Koncerti će se održavati i subotama tijekom lipnja. Tada će počinjati u 18 i 19 sati.

Posebno atraktivan program građane očekuje u subotu 13. lipnja kada će Zoološki vrt grada Zagreba slaviti svoj 95. rođendan.

Komentari