Braća Sinković osigurali mjesto u finalu Europskog prvenstva

Foto: Screenshot

Uzbudljivim nastupom u polufinalnoj utrci na Europskom prvenstvu u mađarskom Szegedu, braća Martin i Valent Sinković zauzeli su drugo mjesto s vremenom 07:03.83 i tako osigurali svoje mjesto u sutrašnjem finalu.

Prvo mjesto u polufinalu osvojila je posada Švicarske, Roman Roeoesli i Andrin Gulich, s vremenom 07:01.67, dok su treći bili Talijani, Davide Comini i Giovanni Codato, s vremenom 07:05.78.
U drugoj polufinalnoj skupini, svoje mjesto u finalu izborile su posade Velike Britanije, Rumunjske i Nizozemske.
„Bilo je borbeno, dobro! Kontrolirali smo treće mjesto tako da samo jako zadovoljni i to predstavlja značajan napredak u odnosu na kvalifikacijsku utrku. Idemo korak po korak, naprijed iz utrke u utrku i jedva čekamo finale.“ – izjavio je Valent Sinković.
„Zadovoljni smo s utrkom. Pokazali smo da smo bolji nego prije, da rastemo polako kako smo i planirali. Sutra nas čeka jaka konkurencija, Švicarci, Rumunji i Englezi, ali vjerujem da se možemo vratiti s medaljom.“ – zaključio je Martin Sinković.
Finalna utrka braće Sinković na rasporedu je sutra, 27. travnja, s početkom u 12:51 sati. Podsjetimo, sestre Ivana i Josipa Jurković već su osigurale nastup u finalu Europskog prvenstva, a njihova utrka na rasporedu je sutra u 12:35 h.