U “Gavelli” otvoreni prvi dani Ogranka mladih HDDU

Foaje balkona kazališta Gavella ugostio je manifestaciju jednog od najmlađih ogranaka Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, Ogranka mladih.

lutkoskop

Nakon svečanog otvaranja Dana, otvorena je izložba lutkarskih radova Morane Dolenc, nazvana “Lutkoskop”.

Na njoj su izložene lutke iz triju različitih lutkarskih predstava za odrasle. Lutke su tako osvojile predsoblje balkona kazališta Gavella, gdje ih publika može besplatno razgledati sva tri dana manifestacije. U prostorijama Društva dramskih umjetnika održala se besplatna radionica otvorena za javnost, “Za velike i malene – kako se zajedno igrati” Elene Orlić.

Prvi je put pred publikom u Gavelli koncertno izvedena crna komedija “Do posljednje kapi krvi” Nine Horvat u režiji Filipa Povrženića i izvedbi glumaca Mirela Huskića, Marka Jelića, Monike Mihajlović, Anđele Ramljak, Dina Škarea, Justine Vojaković-Fingler i Petre Vukelić.

Tekst je mnogobrojnu okupljenu publiku nasmijao do suza te su izvedbu nagradili dugotrajnim pljeskom.

Manifestaciju su na volonterskoj bazi osmislili i realizirali voditeljica Ogranka Frana Marija Vranković, njezin zamjenik Damjan Simić te Lovro Krsni i Elena Orlić.

Dane Ogranka mladih svečano je otvorio profesor Joško Ševo, potpredsjednik Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, poručujući mladim dramskim umjetnicima da se beskompromisno bore do kraja za svoje snove. Osvrnuo se i na slabe mogućnosti zaposlenja i loš status mladih dramskih umjetnika, o kojima će se raspravljati na tribini u petak 8. svibnja s početkom u 10 sati.