Svečano otvoreni radovi na nadogradnji i rekonstrukciji Osnovne škole Jelkovec

Svečano otvoreni radovi na nadogradnji i rekonstrukciji Osnovne škole Jelkovec
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić jutros je otvorio radove na nadogradnji i rekonstrukciji Osnovne škole Jelkovec.

Škola će dobiti četiri nove skupne sobe razredne nastave za produženi boravak na prvome katu, četiri specijalizirana praktikuma predmetne nastave na drugome katu te ostale prostore potrebne za funkcioniranje nastave: kabinete, spremišta i sanitarne čvorove.

Nakon što je pozdravio okupljene uzvanike, gradonačelnik Bandić je istaknuo da Grad Zagreb sustavno vodi brigu o obrazovanju najmlađih, a pametno planiranje, jasna vizija i podizanje standarda u konačnici dovode do pozitivnih učinaka u provedbi aktivne populacijske politike.

“Kada smo prije 11 godina otvorili školsku zgradu, bilo je upisano 540 učenika, a sada školu pohađa 1080. Tada smo građanima slabijega imovinskog stanja podijelili 900 stanova. Danas je to mali grad u gradu s više od 2 700 stanova i oko 12 500 stanovnika. Najmlađima želim da i nadalje ostanu nasmiješeni, a mi se na istome mjestu vidimo u rujnu na otvorenju nadograđenog dijela, ususret novoj školskoj godini!”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Ravnateljica škole Renata Flajhar je iskazala zadovoljstvo zbog započetih radova radi povećanja prostora kako bi se osigurala viša kvaliteta odgoja i obrazovanja.

“2009. smo krenuli u pravome smjeru, a danas smo se okupili kako bismo potvrdili da u istome smjeru nastavljamo! Ne sumnjam da će sa školskim i sportskim uspjesima djeca nastaviti i u 2020./2021.”, rekao je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Filipović.

Škola je izgrađena 2009. za 900 učenika te za dvosmjensku nastavu i za rad u produženome boravku. Postojeći prostor svlačionica sportske dvorane će se nadograditi, a zahvat će obuhvatiti 1 214,80 m2, od čega će se u prizemlju rekonstruirati 39,70 m2, a na 1. katu će se nadograditi 585,40 m2 i 589,70 m2 na 2. katu.

Ukupna vrijednost nadogradnje i opremanja prostora je 22.490.721,25 kn s PDV-om.