U Blatu otvorena nova, suvremeno opremljena i energetski učinkovita škola

Foto: Zagreb.hr

Nova područna škola u Blatu izgrađena je na mjestu stare područne škole, potpuno je nova, suvremeno opremljena i energetski učinkovita te spremna za nastavu za oko 200-tinjak djece, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom obilježavanja završetka radova na područnom objektu OŠ Savski Gaj – Blato.

Ravnatelj OŠ Savski Gaj – Blato Matija Bajić zahvalio je gradonačelniku i njegovim suradnicima te svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

“Otvorenje područne škole je od velike važnosti za roditelje i djecu te za djelatnike Škole, koji su s otvorenjem ovog objekta značajno rasterećeni. Uime svih djelatnika OŠ Savski Gaj, naših roditelja i učenika, zahvaljujemo na trudu i upornosti u projektiranju i izgradnji ovog objekta”, rekao je Bajić.

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da broj stanovnika u Gradskoj četvrti Novi Zagreb Zapad neprekidno raste te da su škole i vrtići prijeko potrebni stanovnicima u tom dijelu Zagreba: “Upravo je zbog rasta stanovnika u ovom dijelu grada u tijeku projektiranje nove osnovne škole na Laništu kojom će se Osnovna škola Savski Gaj dodatno rasteretiti te omogućiti ono što je konačan cilj za sve škole u Zagrebu – rad u jednoj smjeni.”

Najavio je i donošenje novog GUP-a Grada Zagreba u kojem će inzistirati na zemljištu za izgradnju dječjeg vrtića i matične (osmogodišnje) osnovne škole u Blatu.

Novi područni objekt OŠ Savski Gaj – Blato sadrži osam učionica, kuhinju s blagovaonicom, knjižnicu, polivalentnu sportsku dvoranu i druge sadržaje potrebne za suvremenu nastavu, a na bruto površini koja iznosi 1.504 m2. Vrijednost investicije, financirana je u potpunosti iz proračuna Grada Zagreba, iznosi gotovo 29 milijuna kuna.