U Kupinečkom Kraljevcu otvorena dograđena i moderno opremljena škola

Foto: Grad Zagreb

U Kupinečkom Kraljevcu danas je otvorena dograđena i moderno opremljena škola! Riječ je o područnoj školi OŠ Brezovica koja je, s obzirom na opseg poduzetih radova, sada zapravo nova škola.

Školu je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa svojim zamjenicima, Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom.
 
Na postojeću školu površine 261 m2, dograđen je novi, gotovo tri puta veći objekt, površine 719 m2, s dvije učionice razredne nastave, malom dvoranom, sanitarijama, kabinetima, zbornicama, blagovaonicom, priručnom kuhinjom i drugim pratećim prostorima, a uz to, u dvorištu su izvedeni sportsko i dječje igralište te parkiralište.

Radi se o investiciji vrijednoj 2,5 milijuna eura financiranoj u potpunosti iz proračuna Grada Zagreba kojom je omogućena jednosmjenska nastava i, po prvi put, program produženog boravka u toj školi.

“Uz šest završenih cjelovito obnovljenih škola, ovo je deseta nova, rekonstruirana ili dograđena škola koju smo otvorili u svom mandatu. Prema tome, na otvorenju ove, 16. škole u našem mandatu možemo reći da gradimo nove škole sve u šesnaest. Iz gradskog proračuna je za tih deset investicija izdvojeno čak 96,3 milijuna eura”, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.