“Sunčana strana Prisavlja” ulazi u svoje veliko finale, evo što nam ono donosi

Foto: HRT

Nakon vrućeg kolovoškog programa, HRT-ov ljetni projekt “Sunčana strana Prisavlja” ulazi u svoje veliko finale.

Tako kolovoški program zaključuju dvije iznimne koncertne poslastice: koncert “Noć filmske glazbe” Simfonijskog orkesra HRT-a pod ravnanjem mladog dirigenta Vetona Merevcija, s najvećim filmskim hitovima hollwoodske produkcije te u čijem je središtu glazba legendarnog Ennia Morriconea, u subotu 29. kolovoza u 21 sat, s izravnim prijenosom na HTV-3.

Uvodnu emisiju s gostima iz svijeta filma i glazbe vode HRT-ovi urednici Dean Šoša i Jana Haluza. Večer će zaključiti projekcija filma “U rimskom domu Ennija Morriconea”.

A samo dan kasnije, u nedjelju 30. kolovoza, na ljetnoj pozornici na travnjaku s južne strane zgrade HRT-a

Hrvatski barokni ansambl izvodi Vivaldija – “Četiri godišnja doba”. Emisiju uoči koncerta posvetili smo temi “Kreativnost u osami”, voditelj je Boško Picula, predstavlja se Animafest, prikazati ćemo ekskluzivno i neke kratke filmove, te intervju s japanskom animatoricom, autoricom vizualnog identiteta ovogodišnjeg Animafesta.

Program u rujnu otvara koncert Bang Banga, u četvrtak 3. rujna. Uoči koncerta HRT-ova voditeljica Maja Njirjak i gostujuća voditeljica Vesna Mimica od 20:05 do 21:15 dovode plesače – predstavnike suvremene plesne scene – koji će uz okrugli stol na temu “Ples i moderna tehnologija” izvesti uživo i svoje ponajbolje plesne koreografije, a bit će prikazan i plesni film na velikom videozidu HRT-ove Ljetne pozornice na Prisavlju 3.

Slijedi javno snimanje emisije “Peti dan” u petak, 4. rujna, te koncerti grupa Be Sharp i Sunnysders (ekipa iz ex-Daleke obale), a već sljedeća večer, u subotu 5. rujna, rezervirana je za koncert grupe Jonathan.

Uoči koncerta izvodi se dio predstave “Na rubu pameti”, tema emisije je “Godina opasnog življenja”. U sklopu emisije donosimo i eksluzivni intervju s Donom Brownom (svjetska premijera), koji je u povodu predstavljanja njegove nove knjige s njime vodila HRT-ova Ivona Haller.

A nedjelja, 6. rujna rezervirana je za svečano otvorenje Festivala svjetske književnosti, uz ekskluzivni dolazak pisca Edgara Kereta (Izrael) i brojnih gostiju, te uz izjave glasovitih svjetskih nakladnika i pisaca.

Emisiju vodi glumac Ozren Grabarić i HRT-ova Karolina Lisak Vidović. Večer će zaključiti ekskluzivni koncert Amire Medunjanin uz pratnju Ante Gele, Zvonimira Šestaka i Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Jurice Petrača.

Potom u srijedu 9. rujna Zagrebačka filharmonija (u povodu 150 godina Zagrebačke filharmonije) otvara svoju sezonu na Sunčanoj strani Prisavlja, a veliko finale projekta je u petak, 11. rujna, koncertom legendarnog Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a.

Budući da su svi koncerti i programi “Sunčane strane Prisavlja” za publiku bili posve besplatni, sva mjesta za koncerte Simfonijskog orkestra, Amire Medunjanin i Darka Rundeka već su davno “planula”, pa HRT poziva publiku da te programe prati u izravnim prijenosima na HTV-3.