Zagrebačka policija uhitila 70-godišnjaka, provaljivao u dućane, cvjećarnice, frizerske salone…

Policija
Foto: policija.hr

Zagrebačka policija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 10 kaznenih djela “teška krađa” provaljivanjem, od čega su tri ostale u pokušaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19. kolovoza 2020. godine u noćnim satima osumnjičeni 70-godišnjak, došao u Heinzelovu ulicu u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist gdje je zavlačenjem prikladnog alata obio vrata frizerskog salona, ušao unutra te otuđio novac, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon dva dana, 21. kolovoza, također u noćnim satima, osumnjičeni je otišao na Britanski trg gdje je provalio u dvije cvjećarnice te otuđio novac.

U nedjelju, 23. kolovoza, u popodnevnim satima osumnjičeni je u Ilicu obio vrata trgovine, ušao unutra te otuđio novac.

Sumnja se da je sljedećeg dana, 24. kolovoza, u noćnim satima ponovno došao Heinzelovu ulicu gdje je ponovno provalio u isti frizerski salon i otuđio novac. Iste te noći, u istoj ulici osumnjičeni je pokušao provaliti u cvjećarnicu, međutim u tome nije uspio.

Tijekom sljedeće noći, 25. kolovoza, osumnjičeni je i dalje nastavio u svojoj namjeri da sebi pribavlja protupravnu imovinsku korist te je došao do dvije trgovine, slastičarne i ugostiteljskog objekta na području Medveščaka.

Provalio u trgovinu i slastičarnu te otuđio novac, dok u provali u drugu trgovinu i ugostiteljski objekt nije uspio.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 8580 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.