HRT-ova Sunčana strana Prisavlja donosi još jedan vrhunski koncert

HRT-ova Sunčana strana Prisavlja donosi još jedan vrhunski koncert - Zdenka Kovačiček
Foto: Screenshot Youtube / HRT

U ponedjeljak 30. kolovoza Sunčana strana Prisavlja donosi još jedan vrhunski koncert. Na HRT-ovoj pozornici nastupit će Zdenka Kovačićek&Greenhouse Blues Band.

Uoči koncerta, u posebnoj emisiji bit će predstavljen sažetak ovogodišnjeg 31. Muzičkog biennala Zagreb, kao i najava preostalog četvrtog bloka koji slijedi u rujnu. Riječ je o najstarijem festivalu suvremene glazbe u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja koji ove godine obilježava 60. obljetnicu od osnutka i to bogatim programom najrazličitijih izričaja koji je zbog pandemije i nemogućnosti precizne organizacije morao biti podijeljen u četiri bloka, takozvana kontinuuma.

Što smo sve vidjeli u prethodna tri, gledatelji će saznati od umjetničke ravnateljice Biennala, Zagrepčanke s bečkom adresom, Margarete Ferek Petrić. O najvećem ovogodišnjem biennalskom projektu govorit će autor nove opere koja se 18. rujna praizvodi u HNK Zagreb, skladatelj Berislav Šipuš, dok će programsku liniju namijenjenu djeci predstavljati autorice sadržaja MBZ KIDZ – Nina Čalopek i Lucija Stanojević. U glazbenim brojevima doživjet ćemo živu svirku Tria Illyrica (Nika Bauman, flauta – Iva Casian Lakoš, violončelo – Marko Ferlan, gitara) koji izvode skladbe mladih skladatelja Maka Murtića i Lane Janjanin.

Redatelj emisije je Tihomir Žarn, a urednica je Jana Haluza.

Nakon emisije slijedi koncert uživo Zdenke Kovačiček & Greenhouse Blues Banda

Naša velika R&B i soul diva Zdenka Kovačiček, uz odličan Greenhouse Blues Band, izvodit će nezaboravne svjetske i domaće uspješnice, i to na onaj poseban način svojstven samo sjajnoj Zdenki Kovačiček. Spomenimo njezinu legendarnu pjesmu Žena za sva vremena ili zapaženu pjesmu s Dore Love, Love, Love ili nezaobilaznu i proslavljenu Frku, pa sve do Georgia On My Mind, Bobby McGee ili Mercedes Benz..
Osim na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3), prijenos koncerta slušatelji mogu pratiti u 21 sat i na Radio Sljemenu.

Redatelj koncerta je Tihomir Žarn, a urednik Željen Klašterka.