U nedjelju na “Sunčanu stranu Prisavlja” stiže pjevačka diva čarobnog glasa

U nedjelju "Sunčana strana Prisavlja" nastupa pjevačka diva čarobnog glasa -  Amira Medunjanin
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavljuje perjenice rujanskog programa svog open-air projekta “Sunčana strana Prisavlja”.

Nakon subotnjeg koncerta riječke atrakcije, grupe Jonathan, u nedjelju, 6. rujna u 21 sat na “Sunčanoj strani Prisavlja” – a nakon svečanog otvorenja Festivala svjetske književnosti – nastupa pjevačka diva čarobnog glasa Amira Medunjanin. Svoje će iznime glasovne snage udružiti sa Simfonijskim orkestrom HRT-a.

Sa svojim suradnicima Antom Gelom na gitari i Zvonimirom Šestakom na kontrabasu, te našim Simfoničarima pod ravnanjem Jurice Petra Petrača, Amira Medunjanin predstavit će nam izbor iz svojega dosadašnjeg opusa, u čijem je središtu, dakako, sevdah.

A uoči te koncertne svečanosti, na kojoj se očekuje i mnoštvo visokih državnih i međunarodnih uzvanika – a mjesta na prisavskom travnjaku odavno su već popunjena, pa koncert možete pratiti u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) i na valovima Radija Sljeme od 21 sat, te putem multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci se nalaze i svi prethodni programi Sunčane strane Prisavlja.

Izravno na Trećem programu Hrvatske televizije od 20:05 možete pratiti i uvodnu emisiju uoči svečanog otvorenja Festivala svjetske književnosti – sa svojim ekskluzivnim gostima, izraelskim kniževnikom Etgarom Keretom i Semezdinom Mehmedinovićom.

Uvodnu emisiju vode HRT-ova Karolina Lisak Vidović, glumac Ozren Grabarić i Andrija Škare.