Stefanovski i njegov trio zapalili Kamenolom u Vrsaru!

Foto: Manuel Paljuh

Nakon sjajnih koncerata Bajage i Instruktora te Tomislava Bralića i Klape Intrade, u sklopu festivala „U zagrljaju kamena i mora“ večeras je nastupio jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe s V3 triom, kojeg uz njega čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima oduševio je sinoć publiku u Vrsaru s probranom selekcijom Vlatkovog bogatog opusa, među kojim su se, na oduševljenje svih prisutnih, našli i hitovi iz benda Leb i sol.

Vlatko Stefanovski, svjetski priznat gitaristički majstor, zajedno sa svojim triom izveo je hitove kao što su “Jovano Jovanke”, “Kao kakao”, “Mamurni ljudi” i “Čuvam noć od budnih”.

Stefanovski je poznat po zapaženim kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Kao član grupe Leb i sol snimio je trinaest albuma, a zahvaljujući fuziji tradicionalne makedonske glazbe i rocka ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova s naših prostora.

Vrhunac četverodnevnog glazbenog festivala očekuje se sutra kada na jednu od najljepših pozornica iznad mora, vrsarski kamenolom Montraker stižu Gypsy Kings i Tonino Baliardo koji donose fuziju španjolskog flamenca, rumbe, salse, popa i tradicionalne romske glazbe. Ulaznice su dostupne na Eventim.hr i Mojekarte.hr.