Legendarni makedonski gitarist Vlatko Stefanovski oduševio publiku na Hvaru

Foto: Press / Music Time

U idiličnom ambijentu Venerande na otoku Hvaru, legendarni makedonski gitarist Vlatko Stefanovski i njegov trio kojeg čine Jan Stefanovski na bubnjevima i Ivan Kukić na bassu u ponedjeljak su oduševili publiku jedinstvenim glazbenim doživljajem.

Vlatko Stefanovski, svjetski priznati virtuoz na gitari, uz podršku V3trija, oduševio je prisutne svojom neprikosnovenošću na instrumentu i jedinstvenim spojem makedonskih etno elemenata, jazza i rock glazbe.

Veneranda, rustikalni glazbeni vrt s pogledom na more, postao je savršen ambijent za ovaj iznimni događaj. Koncert je započeo izvedbom nekih od najpoznatijih skladbi koje su obilježile Vlatkovu karijeru, a publika je uzvraćala gromoglasnim pljeskom. Uz klasične skladbe, bend je predstavio i nekoliko novih autorskih djela koja su osvojila srca svih prisutnih ljubitelja glazbe.

Vlatko Stefanovski, koji ima bogatu glazbenu karijeru i surađivao je s mnogim velikim glazbenicima diljem svijeta, još jednom je dokazao zašto se njegova glazba smatra univerzalnim jezikom koji povezuje ljude.

Nakon spektakularnog nastupa, Vlatko Stefanovski i V3trio su nagrađeni ovacijama publike, a mnogi su ostali na koncertu do kasno u noć, uživajući u prekrasnom ambijentu i glazbi koja je dopirala iz srca glazbenika.

Ovaj događaj je zasigurno obilježio ljetnu sezonu na Hvaru, a prisutni su se složili da je ovo bila glazbena večer koja će ostati u njihovim sjećanjima dugi niz godina.

Već 1. kolovoza u svirci ovog glazbenog virtuoza moći ćete uživati uživo na solinskoj Gradini, a u Ljetnom kinu u Makarskoj 6. kolovoza Stefanovski nastupa sa svojim kolegom Miroslavom Tadićem. U pratnji svoje, do sada najmlađe sekcije V3 Tria, 2. kolovoza će nastupiti u dubrovačkom kinu Slavica. Krajem kolovoza Vlatko Stefanovski i V3 trio nastupit će i u sklopu dva glazbena festivala – 26. kolovoza u Vrsaru na festivalu „U zagrljaju kamena i mora“, a potom 30. kolovoza u splitskom parku Sustipan na festivalu „S okusom soli..“ Ulaznice za koncerte možete nabaviti na Adriaticket.com ili Eventim.hr.