GLAZBENA POSLASTICA: Vlatko Stefanovski i Zagrebačka filharmonija u Lisinskom

GLAZBENA POSLASTICA: Vlatko Stefanovski i Zagrebačka filharmonija u Lisinskom
Foto: Press

Legendarni makedonski gitarist Vlatka Stefanovskog i Zagrebačka filharmonija u petak, 5. travnja nastupaju u dvorani Vatroslava Lisinskog.

Organizatori najavljuju koncert za pamćenje te ističu: “Ako ste ipak kojim slučajem pomislili kako ste od Vlatka Stefanovskog već ‘čuli sve’, nastup uz Zagrebačku filharmoniju rezerviran za petak u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije dokazat će – upravo suprotno!”

Hitovi poput Bistra voda, Uči me majko, karaj me, Čukni vo drvo ili Jovano, Jovanke vječne su uspješnice s Vlatkova repertoara. Ali čuti ih u novim aranžmanima sa Zagrebačkom filharmonijom pod vodstvom maestra Krešimira Batinića – e to je doista nešto off, što još sigurno niste čuli. I što zato doista – morate čuti!

Ime Vlatka Stefanovskog dobro je poznato hrvatskoj publici, kao što je i pozornica dvorane Lisinski jako dobro poznata ovom makedonskom gitarističkom virtuozu. Zagrebačka publika oduvijek je imala sklonost prema prepoznatljivom zvuku i besprijekornoj tehnici koja krasi toga izvanserijskog muzičara, stoga nema sumnje da će tako biti i u najnovijem susretu u Off ciklusu.