Stariji Zagrepčani na meti prevaranata, policija ovih dana bilježi još četiri slučaja

NAKON NOVOG VATRENOG OKRŠAJA: Policija objavila detalje o pucnjavi na raskrižju Vukovarske i Držićeve
Foto: policija.hr

Premda policija iz dana u dan upozorava na prevarante koji dolaze na vrata te “lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu”, iz dana u dan se bilježe novi slučajevi.

Tako je Policijska uprava zagrebačka jučer, 3. rujna, došla do informacije da je u utorak, 27. kolovoza između 11 i 12 sati u Novom Zagrebu u Ulici Božidara Magovca, 86-godišnjakinja u stan pustila nepoznatu žensku osobu koja joj je prethodno ponudila artikle na prodaju da bi potom otuđila novac. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko tisuća kuna

U petak, 30. kolovoza oko 12 sati na području Maksimira u Ulici Dugi dol, 84-godišnjak je u stan pustio nepoznatu žensku osobu koja ga je zatražila pomoć da bi iskoristila njegovu nepažnju i neopreznost te otuđila kartice pomoću kojih je na bankomatu podigla novac. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi više tisuća kuna.

U subotu, 31. kolovoza između 14 i 15 sati u Dubravi u Aleji Javora, nepoznati se počinitelj 81-godišnjakinji predstavio kao službena osoba te otuđio novčanik. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi više stotina kuna.

U ponedjeljak, 2. rujna oko 13.15 sati u Dubravi u Ulici Mirka Deanovića, nepoznati se počinitelj lažno predstavio 79-godišnjakinji koja ga je pustila u stan da bi on potom iskoristio njezinu bespomoćnost te otuđio novac. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko stotina kuna, priopćila je Policijska uprava zagrebačka