JOŠ SUTRA VEDRO, u petak stiže promjena vremena – pad temperature, pljuskovi i grmljavina

JOŠ SUTRA VEDRO, u petak stiže promjena vremena - pad temperature, pljuskovi i grmljavina
Foto: Pixabay

Još u četvrtak će, nakon prohladnog jutra, biti toplo, tijekom sunčanog poslijepodneva temperatura će biti od 24 do 29 °C, uz more i malo viša, a onda dolazi promjena vremena!

Već u vjetrovitiji petak jutro će biti toplije nego u četvrtak, a poslijepodne u mnogim mjestima svježije, osobito na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje će zapuhati ponovno jaka bura s olujnim udarima. Osim svježine i vjetra, nekima će vjerojatno još više smetati povremena kiša i grmljavina, kojih će biti i tijekom vikenda, diljem Hrvatske hladnijeg od petka, ali i manje vjetrovitog, piše HRT.

“Na kopnu od petka izmjena sunčanih i oblačnijih razdoblja s kišom, a ponegdje će biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Jutra će zbog oblačnijeg vremena biti malo toplija, no danju će biti svježije, posebice na zapadu, gdje će u petak biti umjerenog, u gorju i jakog sjeveroistočnjaka. Dakle, posljednji vikend prije početka školske godine vrlo nestabilan, a slično će početi i novi tjedan, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Dakle, trenutačne prognoze za prvi dan nove školske godine nisu “obećavajuće”. No, u nastavku sljedećega tjedna sve je veća vjerojatnost stabilizacije vremena te niza sunčanih i ponovno toplijih dana.