PRODAVALI NEPOSTOJEĆE TRAKTORE: 19-godišnjak i 28-godišnjakinja prevarili 14 osoba!

Ilustracija | Foto: Freepik

U Grubišnom Polju uhićeni su 19-godišnji muškarac i 28-godišnja žena zbog sumnje da su, objavljujući lažne oglase o prodaji traktora i osobnog vozila, prevarili 14 osoba.

“Policijski službenici Policijske postaje Grubišno Polje, u petak 31. svibnja, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim muškarcem i 28-godišnjom ženom, s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, koji su u razdoblju od ožujka do 30. svibnja 2024. godine činili prijevare tako što su putem internetske platforme i društvene mreže oglašavali na prodaju nepostojeće traktore i osobno vozilo na što su im se javljali kupci s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, koje su potom dovodili u zabludu tako što su s njima sklapali kupoprodajne ugovore nedozvoljeno koristeći osobne podatke drugih osoba”, objavila je Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska.

Na takav su način prevarili 14 osoba koji su im isplatili sveukupno 20400 € i 800 € Aircash bonova za kupovinu osobnog vozila ili traktora odnosno kao kaparu ili troškove prijevoza.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazna djela 19-godišnjak i 28-godišnjakinja su uhićeni i nakon poduzimanja dokaznih i izvidnih radnji protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.