SERIJSKI PLJAČKAŠ: Osim zlatarnica, na meti su mu bili restorani brze hrane, benzinska postaja, mjenjačnica…

Foto: ZG express

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 31 godinu zbog osnova sumnje da je počinio osam kaznenih djela razbojništva od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

On je već uhićen zbog pljačke zlatarnica, krađe i krivotvorenja isprave.

“Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici potvrdili svoju sumnju kako je osumnjičeni 31-godišnjak od 20. siječnja do 14. travnja 2023. godine najčešće u noćnim satima na području Zagreba te jednom u Zaprešiću nad zaposlenicima činio razbojništva kako bi se odmogao novca. Sumnja se da je u pet navrata došao do restorana brze hrane, od toga jednom u Riječkoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, Rudeškoj cesti te dva puta u Ulici 1. pile gdje je maskiran potkapom došao do prozora te uz prijetnju pištoljem zaposlenicima otuđivao novac. U jednom navratu, u jednom od restorana, nije uspio u svome naumu da se domogne novca”, priopćila je Pu zagrebačka.

Također, sumnja da je tako krajem siječnja došao u benzinsku postaju u Ulici SR Njemačke, a nakon sedam dana u poslovnici za otkup plemenitih metala u Ulici Pavla Šubića gdje je, uz prijetnju pištoljem, počinio razbojništvo nad zaposlenicima kako bi ukrao novac.

Tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju. U Zaprešiću, u Tržnoj ulici, došao je u mjenjačnicu gdje je na već uhodan način, prijeteći pištoljem, zaposlenici otuđio novac.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 23.000 eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Polovinom rujna zagrebačka policija je objavila de je ovaj 31-godišnjak počinio dva kaznena djela razbojništva u dvije zlatarnice i to u Zagrebu u Ulici Vice Vukova u zlatarnicu koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra te drugu zlatarnicu u Sesvetama u Ninskoj ulici.

Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio tako da je od zaposlenika zlatarnica prvo zatražio da mu pokažu zlatni nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra, da bi ih tada suzavcem pošpricao i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi zatim pobjegao. Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koje je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije otuđio s drugih automobila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života.

Međutim, tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, sumnja se daje je počinio i kazneno djelo krađe na štetu trgovačkog centra na adresi u Zagrebu, Buzinski Krči gdje je početkom srpnja došao automobilom na koji je stavio ranije otuđene registracijske pločice te iz skladišta otuđio više komada različitih artikala.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 140.715 eura.