Na auto stavlja ukradene registarske pločice pa išao u pljačku, uhićen je nakon pljačke trgovine u Sesvetama

Ilustracija | Foto: ZG express

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela “razbojništva”, dva kaznena djela “krivotvorenje isprave” i jedno kazneno djelo “prisile prema službenoj osobi”.

Sumnja se da je između 26. i 27. siječnja 2024. godine na parkiralištu u Novom Zagrebu demontirao prednju i stražnju pločicu s osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka te montirao te iste otuđene registarske pločice na osobni automobil kojim se koristi, a s kojeg je prethodno demontirao zagrebačke registarske pločice, priopćila je PU zagrebačka.

Nakon toga se osobnim automobilom s tim nepripadajućim registarskim oznaka dovezao do trgovine u Sesvetama gdje je prijeteći pištoljem, za kojeg se kasnije utvrdilo da je plastični, počinio razbojništvo nad zaposlenicom trgovine, otuđio novac te pobjegao osobnim automobilom, međutim policijski službenici su ga nedugo zatim bez obzira na njegovu namjeru sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene radnje, uhitili.

S obzirom da se muškarac oglušio na naredbe policijskog službenika da izađe iz vozila te da je pokušavao staviti vozilo u pogon i pobjeći, imajući u vidu da se radilo o osobi naoružanoj vatrenim oružjem, policijski službenik je prilikom uhićenja uporabio sredstva prisile, raspršivač s nadražujućom tvari i tjelesnu snagu, radi sprječavanja njegovog bijega i savladavanja otpora.

Nakon što ga je policijski službenik izvukao iz vozila, muškarac je nastavio pružati aktivni otpor, zbog čega ga je policijski službenik i dalje pokušavao savladati uz uporabu tjelesne snage. U jednom trenutku muškarac je posegnuo za pištoljem, zbog čega je policijski službenik, radi odbijanja napada na svoj život i traženja pomoći, ispalio hitac u zrak, nakon čega je muškarac odbacio pištolj. Dolaskom drugog policijskog službenika u pomoć, muškarac je savladan uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, nakon čega je priveden u policijsku postaju.

Također sumnja se da je osumnjičeni prethodno i između 24. i 25. siječnja na parkiralištu u Novom Zagrebu demontirao prednju i stražnju pločicu s osobnog automobila sisačkih registarskih oznaka te montirao te iste otuđene pločice na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim se koristi da bi se njime dovezao do benzinske postaje na području Peščenice.

Tu je uz prijetnju pištoljem, za kojeg se kasnije utvrdilo da je plastični, počinio razbojništvo nad dvjema zaposlenicama nakon čega se udaljio navedenim osobnim automobilom.

Osumnjičeni je tako i 13. studenog 2023. godine došao do benzinske postaje na području Trnja gdje je uz prijetnju predmeta koji nalikuje na pištolj počinio razbojništvo nad zaposlenikom te se udaljio.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi više od 3000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.