SPECIJALIZIRAO SE ZA PARFEME: 21-godišnjak u 12 pljački trgovina uzeo robu vrijednu 21.216 eura

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom koji je u 12 pljački trgovina uzeo robu vrijednu 21.216 eura. U nekim slučajevima je, kako bi zadržao otuđenu robu, prijetio zaposlenicama trgovine.

Kriminalističko istraživanje provedeno je zbog sumnje da je počinio 12 kaznenih djela na štetu dva trgovačka društva, o to dva razbojništva, jednu razbojničku krađu, osam kaznenih djela krađa, od čega su dva kaznena djela u pokušaju te jedno kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Naime, sumnja se da je od početka studenog 2022. godine pa do polovice veljače 2023. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao do trgovina na području Maksimira, Peščenice, Trnja, Susedgrada i Trešnjevke, te s polica otuđio više parfema koje je potom iznio iz trgovina, bez da ih je platio.

Također, u dva navrata na području Maksimira i Trnja je počinio razbojništvo nad zaposlenicama trgovine uz verbalnu prijetnju te pri tome stavio više parfema u torbu, koju je nosio sa sobom i zatim se udaljio s mjesta događaja. Osumnjičeni 21-godišnjak je i 15. veljače oko 20.30 sati počinio kazneno djelo Razbojnička krađa na području Trešnjevke, na način da je sa polica trgovine uzeo više parfema, nakon čega ga je uočila zaposlenica, da bi se nakon toga, osumnjičeni uz verbalnu prijetnju prema zaposlenici i oštećenjem vrata trgovine udaljio s parfemima.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 21215.91 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.