UHIĆEN SERIJSKI PLJAČKAŠ: “Radio” je po trgovinama na području Kruga, Trešnjevke, Trnja, Peščenice i Dubrave

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela “razbojništvo”, od čega je jedno ostalo u pokušaju.

“Sumnja se da je od 20. veljače do 22. ožujka 2023. godine počinio sedam kaznenih djela ‘razbojništvo’ u trgovinama na području Kruga, Trešnjevke, Trnja, Peščenici i Dubrave. Naime, sumnja se kako je 35-godišnji maskirani osumnjičeni u mjesec dana uz prijetnju oštrim predmetom počinio navedena kaznena djela u kojima je otuđivao novac, od čega je 21. ožujka počinio čak dva kaznena djela ‘razbojništvo’ na području Rudeša, Vukomerca, dok je isti dan pokušao počiniti razbojništvo i na području Trnja u trgovini. Također, sumnja se kako je u istoj trgovini na području Trnja, samo dan ranije počinio razbojništvo u trgovini, Kornatskoj ulici, da bi 21. ožujka pokušao opet počiniti razbojništvo u istoj trgovini ali u svojoj namjeri nije uspio”, objavila je PU zagrebačka.

Nadalje, osumnjičeni 35-godišnjak je u jednoj trgovini na području Kruga, Ulici C. Zuzorić u razmaku od mjesec dana i to 22. veljače i 21. ožujka također počinio dva kaznena djela razbojništva uz prijetnju oštrim predmetom nad zaposlenicima, da bi se nakon otuđenja novca dao u bijeg.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 1690 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.