Uhićen nakon pljačke ljekarne, daljnja istraga pokazala da je riječ o serijskom pljačkašu

Policija
Ilustracije | Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 43 kaznenih djela “razbojništvo”.

U petak, 21. srpnja oko 11. sati u Rapskoj ulici, u tom trenutku za policiju nepoznati počinitelj počinio je razbojništvo u ljekarni te otuđio novac. Policijski službenici, obilazili su zonu mjesta događaja, uočili muškarca koji je kod njih izazvao sumnju, te s obzirom da se udaljavao s mjesta gdje je počinjeno kazneno djelo, sustigli su ga i uhitili. Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili kako se osumnjičeni dovodi u vezu s drugim brojnim kaznenim djelima “razbojništvo”, priopćila je PU zagrebačka.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi od svibnja 2021. godine pa sve do 21. srpnja 2023. godine počinio ukupno 43 razbojništava, od čega su tri ostala u pokušaju, na području grada Zagreba odnosno po zagrebačkim kvartovima.

Osumnjičeni u ostvarenju svoga naumu nije birao objekte napada, pa je tako ulazio u trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske postaje i to maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom. Po ulasku u prostor, pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika bi zatražio novac koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život.

Kroz daljnje kriminalističko istraživanje utvrđeno je da se radi o plastičnom pištolju, što u samom trenutku zaposlenici nisu mogli uočiti zbog stresne i opasne situacije po njih.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 24.886 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.