Sandra Švaljek najavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba

sandra-svaljek-kandidatura

Nezavisna zastupnica Gradske skupštine Grada Zagreba Sandra Švaljek najavila je danas svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Zagreba na lokalnim izborima 2017. godine.

Na neformalnom druženju u krugu od dvadesetak kolega i prijatelja iz raznih sfera društvenog života, prije svega onih gospodarskih, u atriju Državnog arhiva na Gornjem gradu, objavila je svoju namjeru ujedinjenja sugrađana u želji i namjeri da Zagreb postane jedan od gradova s najvišom kvalitetom života u Europi.

„ZAGREB MOŽE SVE!“ poručila je Sandra Švaljek povodom kandidature. Na temelju svojega dosadašnjeg uvida u funkcioniranje grada te razumijevanja potreba građana, izrazila je svoje uvjerenje kako upravo Zagreb može biti grad koji će svojom uređenošću te razinom komunalnih usluga biti jedan od najpoželjnijih europskih gradova.

Sandra Švaljek naglasila je vrijednosti za koje će se zauzimati tijekom predizborne kampanje i kao gradonačelnica. To su otvorenost i transparentnost rada Gradske uprave, ali i gradskog holdinga,postupanje pažnjom dobrog gospodara, briga o okolišu i uvažavanje različitosti.

Kao tri stupa svojega programa istaknula je unaprjeđenje kvalitete života, stvaranje boljih prilika za zapošljavanje i poslovanje, te bolje upravljanje gradom i gradskim resursima.

Odgovarajući na upite novinara, Švaljek je rekla da nakon što je bila pet mjeseci bila zamjenica gradonačelnika Zagreba, dolazi od potrebe za promjenom na čelu Zagreba, koji može i mora bolje.

Predstavljanje svojega programa najavila je početkom lipnja, na kojem će sudjelovati Vladimir Ferdelji u svojstvu kandidata za zamjenika gradonačelnice te brojni drugi suradnici. Na skupu su viđeni i Martina Dalić, Željko Perić, Saša Cvetojević, Zdenko Duka, Paolo Sfeci…

Sandra Švaljek natjecat će se kao nezavisna kandidatkinja, a na putu do osvajanja izbora očekuje podršku mnogobrojnih građana željnih promjena u Zagrebu. (M.Petković)

Foto: Press