Pokret za modernu Hrvatsku predstavio listu za Zagreb, na njoj je 46 posto žena

Pokret za modernu Hrvatsku predstavio je danas svoju listu na izborima za Skupštinu Grada Zagreba.

Listu nosi predsjednik Pokreta za modernu Hrvatsku Damir Gašparović koji je istaknuo da se na listi nalaze studenti, radnici i umirovljenici, doktori znanosti i poduzetnici – sve osobe koje svojim znanjem mogu ponuditi odgovore da duboke probleme s kojima se Grad Zagreb suočava.

Posebno je istaknuo da je deset kandidata starosti od 18 do 30 godina, devet doktora medicine raznih specijalnosti, a čak 46% su kandidatkinje – dvadeset tri žene.

Između ostalog, izrazio je zadovoljstvo što se na listi nalazi Zvonko Šeb, dugogodišnji glavni urednik Radio Sljemena, kao i dr Alma Demirović, predsjednica udruge HURA – Hrvatske udruge roditelja aktivista koji se intenzivno zalažu za sustavnu kontrolu kvalitete lijekova i cjepiva koja svi dobijamo, a posebno naša djeca te dr Petar Gotovac specijalist epidemiolog, čije znanje trebaju svi Zagrepčani.

Gašparović upozorio je da je vrijeme izbora vrijeme lažnih obećanja!

Upitao je kako kandidatkinje i kandidati za gradonačelnika misle svoje riječi provesti u djela dok prešućuju silna dugovanja koje Grad ima:
• 11 milijardi kuna za pročistač otpadnih voda koji se otplaćuje do 2027. godine;
• leasing za zagrebačke tramvaje koji odavno nisu vlasništvo Grada Zagreba i koje svaki mjesec treba otplaćivati;
• Grad Zagreb uplaćuje ZET-u godišnje gotovo milijardu kuna. Kako to misle plaćati?
• Kako misle otplatiti 750 milijuna kuna za žičaru?
• Kako misle otplatiti londonske obveznice u vrijednosti od 2,5 milijardi kuna? I sva ostala dugovanja za koja ne znamo.

Gašparović je zato pozvao građane da na izborima za Skupštinu Grada Zagreba glasuju za kandidate Pokreta za modernu Hrvatsku.

Jer, tko će vam uopće govoriti istinu ako ne budete glasali za ljude Pokreta! I tko će se uistinu zalagati za vašu dobrobit i u Skupštini Grada braniti vaše interese, ako svoj glas ne budete dali za ljude bistrog uma i čistih ruku, ljude Pokreta za modernu Hrvatsku.