Tomašević u pobjedničkom govoru najavio promjene i zamolio za strpljenje

Foto: Screenshot Facebook

Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika platforme Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Nova ljevica, Zelena alternativa – ORaH i Za Grad, novi je gradonačelnik Zagreba!

Tomašević je u drugom krugu izbora osvojio je 65,25 posto glasova i tako uvjerljivo Miroslava Škoru, kandidata Domovinskog pokreta i Zelene liste, koji je dobio 34,75 posto glasova.

Ujedno, Tomašević je, sa osvojenih 199.630 glasova, zagrebački gradonačelnik koji je dobio najveću potporu građana. Prije ovih izbora rekord je držao Milan Bandić koji je 2013. godine osvojio 170.798 glasova.

“Hvala Zagrebe, hvala na povjerenu, hvala na nadi, hvala na ustrajnosti da je prava promjena moguća. Hvala na jasnom mandatu za pravu promjenu”, rekao je u uvodu pobjedničkog govora Tomislav Tomašević, javlja HRT.

“Moja kampanja za Zagreb je počela još 1998. kad sam imao 16. godina, a da tada nisam ni znao da počinjem kampanju, kad sam se borio protiv ilegalnog otpada na šljunčarama uz Savu. 23 godine kasnije evo nas zajedno s najboljim timom ljudi s kojima već godinama dijelim borbu za pravednije, solidarnije i za tolerantnije društvo”, istaknuo je Tomašević.

Najavio je da že s ponosom povesti grad u bolju budućnost te dodao: “Bit ću gradonačelnik svih građana, i onih kojima sam bio izbor i onih kojima nisam bio jer vjerujem da svi građani bez obzira kako su glasali žele bolje uvjete života, žele dostupnije vrtiće, bolju zdravstvenu skrb, bolji javni prijevoz, žele više zelenih površina, žele da ovaj grad konačno daje perspektivu mladim ljudima.”

“To je naša misija, ali ne samo za sljedeće četiri godine, naš pogled ide puno dalje u budućnost. Ključna nam je dugoročna dobrobit za ovaj grad. Zagrebe, dali ste mi povjerenje, a ja vas tražim sudjelovanje u promjenama, da s nama sudjelujete u donošenju odluka o razvoju grada. Molim isto tako i za strpljenje jer nas čeka velik posao i sve promjene neće biti brze niti jednostavne, ali zajedno možemo ostvariti sve potencijale ovog grada i učiniti ga boljim mjestom za sve, a ne samo za odabrane. Krenimo zajedno u bolju budućnost, Zagreb to može, svi mi to zajedno možemo”, rekao je novoizabrani gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.