Tomašević osvojio dvostruko više glasova nego Škoro i Pavičić Vukičević zajedno

Foto: Screenshot HRT

U drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba idu Tomislava Tomaševića (Možemo!), koji je osvojio 147.631 glas (45.15 posto) i Miroslav Škoro (Domovinski pokret), kojem je povjerenje ukazalo 39.789 birača (12,16 posto).

Tomašević ima duplo više nego Škoro i trećeplasirana Jelena Pavičić Vukičević zajedno, piše Index.

Drugoplasirani Škoro, s kojim će se Tomašević sučeliti u drugom krugu zagrebačkih izbora, i Jelena Pavičić Vukićević zajedno su osvojili 76.098 glasova, što je duplo manje nego broj glasova koje je sam osvojio Tomašević. Škoro je dobio 39.789 glasova, a Pavičić Vukičević 36.309 glasova.

Ne samo da je nadmoćno pobijedio najopasnije protukandidate nego je Tomašević dobio i skoro isti broj glasova u Zagrebu kao i pet njegovih protukandidata zajedno.

Škoro, Pavičić Vukičević, Filipović, Klisović i Škare Ožbolt osvojili su zajedno 150.532 glasa. Tomislav Tomašević sam je osvojio 147.631 glas.

“Znalo se da ljudi u Zagrebu žele promjene i nove mlade ljude, ali visoki su postoci mnoge iznenadili”, izjavila je u HTV-ovoj emisiji Studio 4 prof. Smiljana Leinert Novosel.

“Oni koji su sebe već vidjeli na gradonačelničkim pozicijama već počinju s raznim pričama i već su krenuli u kampanju za pobjedu u drugom krugu. ‘Možemo!’ su bili partneri SDP-u u civilnom društvu i iz toga su se izvukli ‘elegantno’ i dobili vlastitu popularnost. Nisu vodili negativnu kampanju, obrušavali su se na Bandića i sad su u poziciji pokazati što mogu. U narednim ćemo danima vidjeti kakvi su omjeri onih koji su ‘za’ i ‘protiv’ platforme Možemo!”, kazala je Leinert Novosel.

Komentari