PROIZVOD GODINE: Vrijedno priznanje popularnoj ‘Žuji’

proizvod-godine-zuja

Ožujsko pivo Zagrebačke pivovare dobilo je priznanje za proizvod godine na jučerašnjoj dodjeli nagrada “Zlatna košarica” u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Nagrada “Zlatna košarica” za osobita ostvarenja hrvatskih tvrtki u protekloj godini ukazuje na najbolje primjere poslovanja i tržišnog uspjeha predstavnika industrije. Osim u za Ožujsko pivo pobjedničkoj – onoj za proizvod godine, dodjeljuje se u još pet kategorija: trgovac, mali trgovac, proizvođač, tehnološki dobavljač te društveno odgovorna kompanija godine.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što smo primili ovo vrijedno priznanje jer je ono potvrda našeg truda i kontinuiranog unaprjeđenja kvalitete naših proizvoda. Ponosni smo i na činjenicu da kvalitetu Ožujskog piva prepoznaju i naši vjerni potrošači i kupci kojima smo izbor broj jedan te možemo s ponosom reći da je Ožujsko pivo najomiljenije hrvatsko pivo sa 124 godina dugom tradicijom i kvalitetom”, rekao Darko Ivančević, direktor marketinga Zagrebačke pivovare.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2015. godini pri čemu su osobito vrednovani doprinosi u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.

Ožujsko pivo kao glava Žujine obitelji proizvodi se od 1892. godine, a ime je dobilo po mjesecu ožujku u kojem se je tradicionalno proizvodilo najbolje pivo. Među potrošačima poznata je i pod nadimkom Žuja, pune zlatne boje, fine gorkaste arome i bijele kompaktne pjene, trenutno je najomiljenije pivo u Hrvatskoj. (M. Petković)

Foto: Press