Petrit Çeku, najtraženiji gitarist u svijetu, u Art Caffeu govori svom zanimljivom životnom putu

Foto: Unimedia

Gost Borisa Homovca u novom izdanju Art Caffea je Petrit Çeku, najtraženiji gitarist u svijetu. Uspješna priča gitarista albanskih korijena s hrvatskom adresom počinje u rodnom Prizrenu, a nakon studija na zagrebačkoj Akademiji svijet postaje njegovom pozornicom.

Petrit Çeku otkriva kako, baš poput junaka u istoimenom Golikovom filmu, ima dvije mame i dva tate, iz prizrenske i zagrebačke obitelji. Priznaje kako obožava kolače u rodnom gradu i gaji od djetinjstva veliku strast prema automobilima.

Otkriva tajne svojih priprema za turneje, zašto se ponosi velikim samostalnim koncertom u Lisinskom i ima li prijatelja među glazbenicima. Priča o čestim suradnjama na koncertima s čelističkom zvijezdom Stjepanom Hauserom, koliki je interes među novim generacijama za učenje gitare, koliko je instrumenata promijenio do sada i jesu li gitaristi, baš poput žena, tašti na izgled i njegu noktiju.

Emisiju možete pogledati na službenom Youtube kanalu Art Caffe: https://www.youtube.com/watch?v=EYWjxC5Imok ili na partnersim televizijama: Z1 TV ( četvrtak 10.6.2021. u 18.30 i 23.00 sata u subotu te na: Jadran tv, RTV HB, Trend tv, Šibenik tv, SBTV, Vinkovačka Plava tv, Prigorska tv)