Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu postaje novi partner multimedijalnog projekta Art Caffe

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu postaje novi partner multimedijalnog projekta Art Caffe
Foto: Ivan Mihaljević / Unimedia

Producent Art Caffea i ravnateljica HNK u Zagrebu potpisali su ugovor o suradnji u kojoj će se Art Caffe u ovoj sezoni snimati u toj nacionalnoj kući te će ujedno medijski dodatno istaknuti njihove umjetnički vrijedne projekte.

Kultura je identitet svakog naroda te je iznimno važno da se promovira u što širim slojevima kako bismo sačuvali, ali i unaprijedili bogatu kulturnu baštinu koja se razvijala kroz stoljeća naše povijesti. Pod tim motom producent i autor emisije Art Caffe i ravnateljica HNK u Zagrebu potpisali su u rujnu 2021. ugovor o suradnji kojim HNK postaje partner i podupiratelj pri produkciji serijala talk shaw emisija u sezoni 2021/22.

U Art Caffeu se predstavljaju značajna imena iz svijeta kulture, njihove karijere i životne priče kroz znalački vođene razgovore urednika i voditelja Borisa Homovca.

Emisija je edukativnog, ali i zabavnog karaktera, prati sve umjetničke segmente, svojim sadržajem pridonosi afirmaciji kulture među mladima i, dakako, razvoju publike, što je intencija i HNK u Zagrebu, čiji tim je tu ideju odmah podržao. Emisija se emitira s nacionalnim dosegom putem lokalnih televizija diljem Hrvatske te regionalne RTV HB postaje u BiH.

Također, na portalu Artcaffe.eu objavljuju se popratni tekstovi s temama iz kulturnog života, kao i na društvenim mrežama Instagam i Facebook.

Arhiva svih emisija može se pogledati na službenom Art Caffe Youtube kanalu: https://www.youtube.com/playlist?list=PLQzxmkpRV7-Xg3Z_k1ESbviuzkBUNYE2L.

U prethodnoj sezoni Art Caffe je emitirao 33 emisije s gostima poput maestra Nikše Bareze, Martine Filjak, Lane Kos, Petrita Cekua, Tomislava Petranovića, Marija Sablića, Almire Osmanović, Janka Volarića Popovića, legendarne Mirjane Bohanec i mnogih drugih poznatih imena.

Nove emisije očekujemo sredinom listopada, a do tada će se emitirati reprize.