Ljubavna priča: Rodan Klepetan već dvanaestu godinu zaredom vratio se svojoj Malenoj

klepetan-i-malenaJedna od najljepših ljubavnih priča, i to ona iz svijeta prekrasnih roda, dobila je nastavak – već dvanaestu godinu zaredom. Naime, Malena je još prije 20 godina ostala slomljena krila nakon što su je prije ozlijedili lovci i ne leti na jug pa njezin dugogodišnji partner, rodan Klepetan, svake godine putuje u Hrvatsku kako bi posjetio Malenu, piše eBrod.

Dvanaesti je put prešao 13 i pol tisuća kilometara kako bi se vratio Malenoj za koju brine umirovljenik Stjepan Vokić, koji o Malenoj skrbi u dvorištu područne škole „Ivana Brlić Mažuranić“ u Brodskom Varošu.

Međutim, ova ljubavna priča ima i drugu stranu. Naime, mnogi o rodama pišu, a Stjepan Vokić o Malenoj već više od 20 godina brine sam.

„Cijelu ovu godinu nitko me iz gradske uprave i Turističke zajednice nije posjetio ili upitao kako sam i imam li s čime skrbiti o Malenoj. Stid me reći, molim prijatelje da me odvezu na kanale da bi Malenoj uhvatio koju ribicu jer za benzin i hrenovke nemam novaca“, rekao je prošle godine Stjepan Vokić.