IZ TREĆEG POKUŠAJA: Izmjene GUP-a dobile zeleno svjetlo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

IZ TREĆEG POKUŠAJA: Izmjene GUP-a dobile zeleno svjetlo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja dalo je pozitivno mišljenje izmjenama zagrebačkog GUP-a, što znači da bi se taj dokument 9. prosinca mogao naći na dnevnom redu Gradske skupštine.

U prethodna dva očitovanja ministarstvo je odbilo dati pozitivno mišljenje, a kad se zadnji put to dogodilo, a bilo je to prošloga tjedna, Ministarstvo je ocijenilo da da dokumentaciju i elaborat GUP-a treba dopuniti i doraditi.

Grad Zagreb je, dakle, u međuvremenu uspio načiniti potrebne dopune, da se, među ostalim, obvezao da će na prostoru Hipodroma, na kojem Grad, odnono gradonačelnik Milan Bandić, planira graditi Manhattan na Savi, sportsko-rekreacijska namjena morati biti zastupljena s minimalno 51%, kao što je predviđeno u Prostornom planu.

Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, izjavio je da da Grad Zagreb u potpunosti poštuje Zakon te da je odluku donijela struka.

Gradska oporba nije toga mišljenja. tako predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević ocjenjuje da više nema nikakvog smisla i dalje mrcvariti dopune GUP-a Zagreba, nego treba krenuti u postupak izrade novoga GUP-a.