IZMJENE GUP-a: Bandić povukao sve amandmane, HDZ povukao četiri, od ostalih 11 ne odustaju!

Milan Bandić
Foto: Zagreb.hr

Uoči današnje sjednice Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić povukao je sve amandmane na prijedlog izmjena GUP-a.

To je, kako piše Večernji list, njegova reakcija na odluku Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a da neće podržati Bandićeve amandmane na GUP koji se odnose na prenamjenu zelenih površina u mješovito-stambenu ili poslovnu namjenu.

HDZ-ovci su najprije povukli jedan svoj, pod rednim brojem 12, koji se odnosi na promjenu namjene zemljišta na Perjavici – Borčecu, i to iz zone Z u površinu na kojoj se mogu graditi obiteljske kuće.

Izgledalo je da od ostalih 14 amandmana, koje su sastavili uz pomoć “ljudi s terena”, odnosno HDZ-ovaca koji sjede u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, ne odustaju. Kasnije su se ipak predomislili pa su povukli još tri. Sva četiri povučena amandmana odnose na prenamjenu zelenih površina.

Obje zamjenice gradonačelnika Bandića, Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić, pozivale HDZ da povuče amandmane, no predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš izjavio je da to neće učiniti. “Ostaje 11 amandmana iza kojih stojimo”, rekao je Ilijaš. (I.M.)