HKD Napredak organizira međunarodni seminar o obrazovanju u doba ‘novog normalnog’

Foto: kuprevich / Freepik

U Zagrebu će se 11. i 12. lipnja, u hotelu International, održati Međunarodni seminar pod nazivom “Obrazovanje i cjeloživotno učenje – što donosi ‘novo normalno’ vrijeme?”.

Seminar organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak u suradnji s EZA – Europski centar za radnička pitanja iz Njemačke i uz potporu Europske unije.

U svjetlu trenutne situacije s COVID-19 odnosno one za koju pretpostavljamo da će vladati u vrijeme održavanja seminara, seminar će se održati u „hybridnom“ obliku što podrazumijeva kako će sudionici koji budu u prilici fizički doći na seminar a dio sudionika će biti preko on-line platforme.

Sudionici seminara će biti predstavnici sindikalnih, obrazovnih i drugih institucija iz različitih Europskih zemalja od Italije, Poljske, Austrije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i drugih.

HKD Napredak je punopravni član EZA-e od 2010. godine, te od 2012. u suradnji i u partnerstvu s njima organiziramo slične seminare. EZA je mreža 70 radničke organizacije iz 29 europskih zemalja a temelji se na principima kršćanskih socijalnih vrijednosti.

Članice EZA-e su sindikati, socijalno – kulturne organizacije, obrazovne institucije, te institucije za istraživanje i razvoj koje se bave pitanjima radnika i njihovih prava.

Iako se u svome temeljnom poslanju HKD Napredak ne bavi pitanjima radnika, ali ponajviše zahvaljujući činjenici da se bavimo obrazovanjem i radom s mladima, ponajviše kroz stipendiranje, ali i zahvaljujući socijalnom i kulturnom dijalog po čemu je Napredak prepoznat, od 2010. godine postali smo punopravni član EZA-e.

Komentari