“Gospon doktor Vinski Opatovinski” otvara 29. zagrebačko histrionsko ljeto

Premijerom predstave “Gospon doktor Vinski Opatovinski” Jeana-Baptistea Poquelina Moliera i Vladimira Gerića, u režiji Dražena Ferenčine svečano će 12. srpnja biti otvoreno 29. zagrebačko histrionsko ljeto na Ljetnoj sceni Opatovina u Zagrebu, najavio je ravnatelj Glumačke družine Histriona Zlatko Vitez.

histrioni-doktor-opatovinski
Vitez je napomenuo i da će se pretpremijera predstave “Gospon doktor Vinski Opatovinski” održati 10. i 11. srpnja na Opatovini. Redatelj Dražen Ferenčina istaknuo je kako je Moliereov “Doktor” na djelomično kajkavskom prilagođen u zagrebačku sredinu tridesetih godina 20. stoljeća.

U predstavi igraju Jan Kerekeš, Ana Majhenić, Adam Končić, Marija Borić, Ljubomir Kerekeš, Tara Rosandić, Draško Zidar, Vod Balog i Gran Koši.

Na konferenciji za novinare najavljene su i izvedbe predstava u sklopu Kabare scene Gumbek Kazališne skupine Gemišt Davora Dretara i Vida Baloga “Pozdravi iz Remetinca”, Kerekesh teatra Mirka Keleka i Ljubomira Kerekeša predstava Dimnjačar te “Škandal na vuglu Vlaške i Koturaške” Ivice Krajača “Zagrebački orkestar” Jeana Anouilha i Dražena Ferenčine.

Histrionsko ljeto održava se svakim danom, osim ponedjeljka, na Ljetnoj sceni Opatovina od 10. srpnja do 31. kolovoza.