Praizvedba kabarea “Arsen + Vitez iliti Što je glumac bez slobode” uskoro u Histrionskom domu

U utorak 28. ožujka u Histrionskom domu bit će izvedena praizvedbu kabarea “Arsen + Vitez iliti Što je glumac bez slobode”, u izvedbi Zlatka Viteza uz klavirsku pratnju Olivera Beloševića. Kabare “Arsen + Vitez” s kojim se Zlatko Vitez vraća na kazališne daske, posveta je velikom maestru Arsenu Dediću, njegovim stihovima i glazbi koju je stvarao za kazalište i inspiriran kazalištem, ali prije svega dugogodišnjoj suradnji s Glumačkom družinom Histrion, jednoj od najproduktivnijih u hrvatskom kazalištu.

16. Gumbekovi dani, inače posvećeni velikom glumcu i prijatelju Histriona, Mladenu Crnobrnji Gumbeku, završavaju 29. ožujka dodjelom nagrada te reprizom predstave “Sastavljamo vladu!”.

“Arsen je jednom rekao: Jednom Histrion, zanavijeke Histrion! Nema dana da ga se ne sjetim i ne uzdahnem: Koliko nam fališ, dragi kume! Kabare “Arsen + Vitez” je posveta velikom maestru, njegovim stihovima i glazbi koju je stvarao inspiriran kazalištem, ali prije svega dugogodišnjoj suradnji s Glumačkom družinom Histrion. Ono je i sentimentalno prisjećanje na dane kada nismo ni slutili, kako govori njegov stih, “da jednom bit će kraj”. Nažalost njega više nema, ali itekako je živ sa svojim mnogobrojnim umjetničkim djelima. To ćete sigurno osjetiti i s ovim najnovijim histrionskim kabaretom”, izjavio je Zlatko Vitez.