Premijera predstave “Bijeg u Delanec” održat će se u Histrionskom domu

Foto: Press

Umjetnička organizacija Canta će u Histrionskom domu u četvrtak 19. siječnja u 20 sati, održati premijeru predstave “Bijeg u Delanec” autora Damira Horvata, u režiji Marije Antić.

Predstava je prvotno bila planirana za 13. prosinca prošle godine ali je odgođena zbog polufinalne utakmice naše nogometne reprezentacije.

“Bijeg u Delanec” je glazbena komedija u kojoj igraju Sara Blažić, Filip Sever, Josip Roša i Damir Horvat.

Radnja predstave nas vodi do Josipa koji se dan prije svog vjenčanja zamjerio opasnom poduzetniku. Bježi glavom bez obzira u Zagorje, u Delanec. Naš mali čovjek samo želi život s voljenom, ali nesretnim slučajem biva upleten u sumnjivu političko-poduzetničku igru.

Glavni negativac, primjerak je poratne tranzicije – oprao je svoj krvavi novac u farmaceutskoj industriji, ali još uvijek se od same krvi ne može oprati. Njegova ljubav prema pudlu, uzdignuta je na pijedestal idealne savršene ljubavi. Ne govori li to možda o prisutnoj tendenciji u društvu da dajemo prednost jednostavnim odnosima, sa životnijima jer za složene odnose sa ljudskim bićima nismo sposobni? Našem glavnom junaku treba pomoć! On je dobiva i to uvijek iz krajnje neočekivanog izvora.

Ovo je komedija situacije (zamjena karaktera) u strukturi, ali u ideji ovo je politička satira. Groteska, pretjerivanje, obilje, igra rodova, songovi, apsurd…sve to u službi predočavanja  društveno-političko, svjetonazorske i etičke pozicije u kojoj se trenutno nalazimo, poručili su organizatori.