“Crna kuća” zatvorila Osječko ljeto kulture – redatelj pjevaču Kedži “ukrao” mantiju

Osječko ljeto kulture, najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, zatvorena je u petak spektakularnom izvedbom „Crne kuće – mjuzikla u boji“, u produkciji B GLAD Produkcije. Prepuno gledalište na baroknoj Tvrđi s više od 2000 posjetitelja, salve smjeha i dug pljesak popratili su ovu predstavu koja je dokazala da energija nezavisne kazališne produkcije na ove prostore spremno donosi dašak Broadwaya.

Crna-kuća-Osijek

Ova je osječka izvedba mjuzikla autora Ladislava Prežigala i Darka Hajseka bila jedinstvena, jer je mantiju zločestoga kaptolskog biskupa Hudija popularnom pjevaču Damiru Kedži ovoga puta „ukrao“ sam redatelj i koreograf djela – Igor Barberić, te time dokazao da je jedan od najsvestranijih stručnjaka za mjuzikle u svijetu.

Naime, Damir Kedžo ovoga puta nije mogao nastupiti zbog svojih profesionalnih obveza u Bjelorusiji, pa je na njegovo mjesto spremno „uskočio“ Barberić, koji u svojoj karijeri, uz brojne koreografske i redateljske projekte, broji zaista impozantan broj uloga u vrhunskim svjetskim mjuziklima, kao što su „Mačke“, „Briljantin“, „Kosa“…

Također, valja spomenuti da je ovaj prekrasni grad u ansamblu “Crne kuće” ugostio i svog Osječanina Dinka Zeca, koji je upravo u tom gradu i počeo plesati. Tu je nakon osam godina plesne edukacije otvaorio Plesni studio Magic, kojemu je glavni smjer jazz dance. Od nedavno živi u Zagrebu i podučava jazz dance u Plesnom studiju Escape, a za njim se redaju i mjuzikli i nastupi s velikim estradnim zvijezdama.

[nggallery id=8]

Igor Weidlich