Bogato kulturno ljeto u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Foto: CKIM

Tko kaže da se ljeti u Zagrebu ništa ne događa? CKIM – Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18 i ovog ljeta pripremio je brojne kulturne sadržaje uz koje ljeto u metropoli ne mora biti dosadno.

Očekuju Vas brojne izložbe, koncerti, predstave, radionice i još mnogo toga…

Više o svim programima pročitajte u nastavku:

KRAP – BESPLATNE LJETNE RADIONICE ZA ŠKOLARCE
I ovog će ljeta Centar za kulturu i informacije Maksimir okupirati najmlađi. Školarce tako tijekom srpnja, kolovoza i rujna očekuju besplatne likovno – dramsko – plesne radionice.

KONCERTI U PAVILJONU JEKA
CKIM tradicionalno, tijekom srpnja organizira besplatne nedjeljne koncerte u paviljonu Jeka Parka Maksimir.
Svake nedjelje u srpnju, već dugi niz godina posjetitelji Parka Maksimir uživaju u svim vrstama glazbe, predstavljene od ponajboljih instrumentalista i vokalista grada Zagreba.
U nedjelju, 16.7., od 18:00 do 19:00 sati očekuje vas koncert Orjen Riđanovića i Hrvoja Sudara koji izvode gypsy jazz glazbu. U nedjelju 23.7. u isto vrijeme, čeka vas glazba južne Amerike (“Fiesta del Viento”) u izvedbi Zrinke Božičević Plavec (kena, charango, bombo), Takaatsua Kinoshite (gitara, charango), Darka Horvata (gitara) i Ivane Galić, (glas, bombo, chajchas).

IZLOŽBA NA CESTI
Nakon uspješno realizirane akcije “Izložba na cesti” u Budakovoj ulici, radovi mladih umjetnika na temu „Kultura življenja i košarka“ povodom 30-te godišnjice smrti Dražena Petrovića, sele u Galeriju Crta.
Crteže insprirane prerano preminulim košarkaškim Mozartom u Galeriji Crta, Švarcova 18, možete razgledati od 10. srpnja pa sve do 28.8.

ZLATNE RUČICE – TEČAJ ŠIVANJA ZA DJECU I ODRASLE
Svaki utorak od 17:00 do 19:00 sati održava se tečaj šivanja za djecu, a oni nešto stariji šivati mogu naučiti ponedjeljkom od 18:00 do 19:00 sati. Oba tečaja održavaju se tijekom cijelog srpnja i kolovoza (osim perioda od 8. do 18. kolovoza).

MAKSI(KV)ART RADIONICA
Za sve stanovnike kvarta Maksimir tu su besplatne kreativne interdisciplinarne radionice koje imaju za cilj promijeniti doživljaj našeg kvarta!
Polaznici će razvijati svoje ideje kroz crtež, strip, fotografiju, fotomontaže, kreativne intervencije u prostoru i stop animaciju.