KULTURA ŽIVLJENJA I KOŠARKA: Velika likovna akcija na otvorenom u povodu 30. godišnjice smrti Dražena Petrovića

Foto: Press

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) organizira veliku likovnu akciju na otvorenom u partnerstvu s Akademijom likovnih umjetnosti i u suradnji s Muzejom Dražena Petrovića na temu “Kultura življenja i košarka”, povodom 30. godišnjice smrti velikog košarkaša.

Likovna akcija održat će se u subotu, 26. svibnja u Budakovoj ulici kod južne ograde sportskih terena s početkom u 9:00 sati.

Studenti ALU će povodom Dana grada Zagreba izvesti likovne intervencije na 20 panoa u Budakovoj ulici, kod okretišta Borongaj.

Ovogodišnja tema je vezana uz 30. godišnjicu smrti Dražena Petrovića, kojom ćemo kroz medij likovnog jezika nastojati afirmirati kulturu življenja kroz pozitivne životne stilove, kretanje, košarku i bavljenje sportom.

Građani će moći sudjelovati u procesu nastanka umjetničkog rada od osmišljavanja do realizacije, a izložba na otvorenom prostoru (izvan uobičajenih komornih prostora muzeja i galerija), moći će se razgledati do iduće akcije u rujnu.

Mentorica velike likovne akcije na otvorenom bit će Mia Maraković (ALU), dok će panoe oslikavati studenti i aluminiji ALU.

Program je financiran od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.