Upoznajte najstariji zagrebački park kroz jedinstvenu mobilnu aplikaciju

Foto: Julien Duval / TZGZ

U sklopu edukativnog programa Kultura turizma, kojim Turistička zajednica grada Zagreba potiče srednjoškolce na turističko promišljanje grada, učenici zagrebačke XVI. gimnazije su uz pomoć profesora osmislili i realizirali aplikaciju Maximir.

Riječ je o audio-video vodiču kroz park Maksimir i njegove atrakcije i zanimljivosti. Osim na hrvatskom, aplikacija je dostupna i na engleskom, francuskom i talijanskom jeziku te vas sadržajno upoznaje s parkom i vodi u otkrivanje skrivenog maksimirskog blaga, objavio je HTZ.

Aplikacija je i suputnik na biciklističkim turama kojima otkrivate maksimirske atrakcije i povijest parka.

Idejni autori aplikacije, srednjoškolci zagrebačke jezične gimnazije koji promišljaju turistički život svojega grada, također vas upoznaju s Dinamovim stadionom koji se nalazi uz sam park.

Aplikacija Maximir također je vodič kroz Zoološki vrt smješten u južnom dijelu parka. Kreatori aplikacije s jednom su zagrebačkom slastičarnicom osmislili maksimirsku tortu koja zbog karakterističnih boja i ružmarina u presjeku asocira na maksimirsku šumu, a okusom je savršen nastavak maksimirske priče. Aplikacija Maximir dostupna je na Google Playu te će se, kako najavljuju njezini autori, dalje nadograđivati.