Foto: CKIM

CKIM – Centar za kulturu i informacije Maksimir povodom Dana grada Zagreba poziva Vas da nam se 31. svibnja u 18:00 sati pridružite na Multidisciplinarnom programu o najpoznatijoj zagrebačkoj spisateljici i novinarki Mariji Jurić Zagorki.

“Čeka Vas projekcija dokumentarno-igranog filma ‘Zagorka’ koji prikazuje težak životni put Marije Jurić Zagorke – od djetinjstva u disfunkcionalnoj obitelji, prisilnog braka, borbe s urednicima časopisa i novina za priznanje svog novinarskog rada, preko književne slave i goleme popularnosti njezinih romana u nastavcima poput ‘Gričke vještice’ i kazališnih komada poput ‘Jalnuševčana’ pa sve do smrti pod nerazriješenim okolnostima”, stoji u objavi za javnost.

Nakon projekcije slijedi razgovor s gošćama Biljanom Čakić-Veselič, redateljicom i scenaristicom filma te Anom Zbiljski, voditeljicom memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke.

Prije projekcije filma predviđen je nastup polaznika Škole Mjuzikla – radionica pjevanja, plesa i glume CKIM-a, koji je nedavno pokrenuo produkciju brodvejskog mjuzikla za djecu koji će svjetlo dana ugledati krajem godine na našoj velikoj pozornici.

Ulaz je besplatan.