ZAGREB DOBIO dvije nove, moderno opremljene osnovne škole

PRVI DAN NASTAVE u novim osnovnim školama u Ivanjoj Reci i Vidovcu
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika, djelatnika i učenika danas je otvorio novoizgrađenu Osnovnu školu Ivanja Reka i novu školu u Vidovcu, novoizgrađeni objekt Osnovne škole Markuševec.

“Ivanja Reka će nakon dugo godina dobiti jednu od najljepših škola u gradu s kapacitetom od 720 učenika. Danas, na prvi dan školske godine, otvaramo dvije novosagrađene škole u Zagrebu, koliko ih nije otvoreno u cijeloj Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina”, rekao je gradonačelnik te je naglasio da će Grad i nadalje ulagati u gradnju i obnovu škola, posebice što Zagreb proživljava pozitivni demografski trend.

Osnovna škola Ivanja Reka
Osnovna škola Ivanja Reka | Foto: Zagreb.hr

Učenicima i njihovim učiteljicama i učiteljima je poželio puno uspjeha u novoj školskoj godini.

“Naselje Ivanja Reka je dobilo veleban školski objekt na površini od 7 200 kvadratnih metara s 15 učionica, trodijelnom sportskom dvoranom, polivalentnim prostorima i velika vanjska osvijetljena nogometna, košarkaška te rukometna igrališta. Školu će na početku pohađati 272 učenika s područja Ivanje Reke i Resnika. Nastava će se održavati u jednoj smjeni u 16 razrednih odjela i u dvije skupine produženog boravka”, istaknula je ravnateljica OŠ Ivanja Reka Renata Buljan.

Dodala je da je nova škola opremljena suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom te da je predviđen rad u jednoj smjeni, čime se omogućuju brojni sadržaji dodatnoga, izvannastavnog i izvanškolskog rada te produženog boravka. 

“Sve to ukazuje da će škola postati neizostavni subjekt zbivanja u lokalnoj zajednici i tako ovaj kraj učiniti ugodnijim mjestom za svakodnevni život i rad”, rekla je ravnateljica Renata Buljan. 

U izgradnju OŠ Ivanja Reka je investirano 96,3 milijuna kuna.

“Neka ove dvije novosagrađene škole budu poticaj Vladi RH i neka Vlada slijedi primjer Grada Zagreba u osiguravanju uvjete školarcima kako bi ostvarivali što bolji uspjeh! U Zagrebu se ove godine upisalo 8 300 prvašića, što je više nego lani, a čak 1 500 više negoli prije deset godina”, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Nakon Ivanje Reke je otvorena nova škola u Vidovcu, novi objekt Osnovne škole Markuševec u čiju je izgradnju uloženo 31,3 milijuna kuna.

Područna škola Vidovec
Područna škola Vidovec | Foto: Zagreb.hr

Škola ima osam učionica i moderno opremljenu sportsku dvoranu sa svim pratećim sadržajima. Podsjećamo, izgradnja škole u Vidovcu je započela krajem 2017., a osim spomenutih učionica i sportske dvorane, sadržava još kuhinju s blagovaonicom, prostoriju namijenjenu održavanju svečanosti te veliku terasu.

Ravnateljica Gordana Horvat je istaknula da je 148 učenika dosada pohađali matičnu školu u Markuševcu, a do koje je Grad Zagreb organizirao prijevoz tijekom gradnje nove škole. 

“Djeca su zadovoljna i vesele se što će od danas pohađati svoju novu modernu školu, a u kojoj će se, što nam je izuzetno važno, nastava održavati u jednoj smjeni”, rekla je ravnateljica Gordana Horvat.