WinDaysi za samo 5 dana okupljaju svjetske i domaće stručnjake

windays-16

Najveća poslovno-tehnološka konferencija u regiji, WinDays16, počinje za samo pet dana, 26.travnja, a ove će godine u programu do 29. travnja sudjelovati ugledni svjetski i domaći stručnjaci kako bi razgovarali o ključnim promjenama koje su nam potrebne kako bismo utjecali na implementaciju tehnologije u sve razine države i društva te time, na razvoj gospodarstva.

O tome kako tehnologija mijenja svijet i ljude govorit će i stručnjaci kompanije Microsoft, Michael Kögeler, General Manager za regiju CEE Multicountry te Anthony Salcito, podpredsjednik odjela Worldwide Education.

Michael Kögeler će na središnjoj svečanosti konferencije, 27. travnja, podijeliti svoju viziju o tome kako će digitalna transformacija utjecati na tvrtke, organizacije i pojedince te kako će promijeniti naše privatne i poslovne živote na neviđen način.

Anthony Salcito će kao Microsoftov stručnjak za obrazovanje, 26. travnja, na brojnim praktičnim primjerima pokazati kako uvođenje tehnologije u proces učenja pruža priliku za pozitivnu transformaciju obrazovanja i stvaranje iskustva koja će osnažiti svakog učenika na planeti da postigne više. Također će govoriti o načinima kako možemo putem digitalne transformacije riješiti pitanje deficita u STEM zanimanjima i podržati lidere da koriste podatke kako bi ostvarili veću učinkovitost svojih organizacija.

Poznati su sudionici okruglih stolova Business dijela konferencije pa će tako u diskusiji na temu «Kako izgraditi sustav koji stvara one koji žele i mogu uspjeti – kultura uspjeha i eLeadership u temeljima modernog obrazovanja» sudjelovati Graham Brown Martin (Learning Without Frontiers) Mislav Balković (Algebra), Tauno Olju (EY) i Anthony Salcito (Microsoft).

Na okruglom stolu «Može li Hrvatska postati europski gospodarski tigar?» sudjelovat će ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, Emil Tedeschi (Atlantic Grupa), Nenad Bakić (Selectio), Berislav Horvat (EY), Saša Cvetojević (ZIP) i Ivan Vidaković (Microsoft), a na temu «Hrvatska – raj za investicije» raspravljat će Michael Georg Muller (Reiffeisenbank Austria), Željko Kukurin (Valamar Riviera) i Hrvoje Kapetanović (Microsoft).

Uz okrugle stolove, sudionici će imati priliku slušati predavanja niza eminentnih stručnjaka poput Nenada Bakića, Grahama Browna Martina koji će govoriti o tome kako izgleda društvo temeljeno na kulturi uspjeha, koje su vještine ključne za poslovanje u budućnosti te kako izgleda obrazovni sustav koji će omogućiti stvaranje takvih stručnjaka. Lasse Leponiemi i dr. Birute Bobrovaite – Jurkone na praktičnim će primjerima pokazati kako je moguće povezati sve važne dionike i učiniti ključne, radikalne promjene u investicijskom okruženju.

Važna tema bit će i o stvaranju investicijske klime u Hrvatskoj pa će gradonačelnici gradova Ivanec (Milorad Batinić) te Jastrebarsko (Zvonimir Novosel) objasniti zašto ih je Financial Times svrstao među svojih top 10 gradova za privlačenje stranih investicija u Europi.

Jesus Serrano Castro, Microsoftov arhitekt rješenja za sportsku industriju na primjeru nogometnog kluba Real Madrid pokazat će što znači digitalna transformacija te kako tehnologija danas uvelike mijenja način poslovanja i komunikacije s klijentima.

Tehnološki dio konferencije bavit će se jednom od najpropulzivnijih grana primijenjenog IT-a, a to je digitalni marketing pa će se obraditi teme o razumijevanju kreativnog procesa i content marketinga te dati pregled najpopularnijih tehnologija korištenih u modernim marketinškim kampanjama i raspravljati o utjecaju i vrijednosti digitalnog marketinga. Drugi važan novitet je tema rješenja otvorenog koda koja prati Microsoftovo usmjerenje prema open source zajednici.

Osim predavanja i okruglih stolova, na konferenciji će se tradicionalno održati brojni koncerti i zabave na kojima će sudionici imati prilike ostvariti nove kontakte i poslovne suradnje. (M.Petković)